Tuesday, May 5, 2009


5.5.2009 Torontossa

Rauhantervehdys täältä keväisen kauniista Torontosta,

Olemme nauttineet kovasti kauniin kevään puhkeamisesta. Kirsikkapuut ja tulppaanit sekä krokukset värittävät maiseman kuvaukselliseksi.  Afrikassa tälläisen kevään kokeminen ei ole mahdollista. Ikuinen vihreys ja lämpö ovat siellä aina läsnä. Mutta välillä on suuri nautinto nähdä hennon vaaleanvihreitä koivun hiirenkorvia! Linnut ovat palanneet takaisin etelästä ja eile näimme jo pääskysenkin kaartelevan taivaalla.

Felisiani oli viime viikolla seminaarissa Mpingassa, maan eteläosassa. Siellä pidimme ensimäisen seminaarin 2003 ja silloin murheeksemme seurakunnassa oli riitaisuuksien vuoksi vain muutamia jotka osallistuivat seminaariimme.  Mutta seminaari pidettiin ja rohkaistiin pastoreita eteenpäin. Nyt seminaarissa oli jo yli 30 osallistujaa. Opetuksemme ovat siis käytännössä myös toimineet. Yksi tärkeä vaikutus puskapappikoulutksella onkin siinä, että se lisää yhteenkuuluvuutta ja poistaa turhia erimielisyyksiä.  Olemme määrätietoisesti opettaneet nästä asioista pastoreille ja evankelistoille ja iloksemme asiat on menneet perille

Felisiani lähetti seminaarista kuvia ja samalla hän lähetti kuvia talostaan ja autokoulun autosta jolla hän suorittaa kurssiaan. Ne ovat tässä liitteenä mukana.


Me olemme autelleet täällä seurakunnassa ja valmistamme media materaalia samalla puskapappitoiminnasta. Koitamme saada niitä jakoon kesän kierroksellemme Suomeen. Olemme nyt tulossa Suomeen kesäkuun lopussa ja silloin heti vierailemme ensin Somerolla ja sitten heinäkuussa, jolloin koko Suomi on lomalla mekin nautimme sukuaisten ja ystävien seurasta ja vietämme lomaa Pulkkilassa. Laitan tähän oheen myös aikataulun Suomen kierrokselta, jotta halukkaaat voivat niihin osallistua.

Etiopian suunasta olemme kuulleet sen verran että aiemmin mainittu laki kehitysvarojen rajoittamisesta ulkomailta on vielä auki siellä hallinnossa. Sen ei lopultakaan pitäisi vaikuttaa meidän työlupaasioihin. Siis jatkamme valmistautumista sinne muuttoa ajatellen tuossa syyskuun alussa.

Sonja ja Valtteri odottavat kovasti perheenlisäystä milloin hyvänsä. Olemme täällä sitten valmiina ottamassa uutta tulokasta vastaan. Meille isovanhemmille tama on extra siunaus! Toivotamme teille kaikille aurinkoisa ja kauniita kevätpäiviä. Käykää vierailemassa kotisivuillamme (www.tuokkola.blogspot.com), siellä näette kuvia ja videon pätkiä täpahtumistamme.

Sam ja Päivi Tuokkola

Viikon sanan paikka saarnaaja 11:1-7

Viikon rukousaiheet: Felisianin autokoulu, seminaari ensi viikolla sisämaassa Kateshin alueella.

Viikon kiitosaiheet: Yhdistävä seminaari Mpingassa viime viikolla.

Viikon kuvat Mpingan seminaarista. Torontosta pari kevätkuvaa.

Alla Suomen kiertueemme aikataulut kesällä 2009:

4.7 Somerolla

Haapavedellä Heinäkuussa

9.8 Teuvalla

16.8. Ugissa

23.8. Lohjalla

30.8 Oulussa

No comments: